top of page

Werkwijze:.

Het gebruiksvoorwerp is vaak het thema van mijn werk. Ik benader dit vanuit verschillende invalshoeken. Aan de ene kant het gebruiksvoorwerp die functioneel is, zoals bij mijn serviezen, servethouders en kandelaars. Ze zijn bedoeld om echt te gebruiken. Aan de andere kant ben ik bezig met 'schaal- en vaasobjecten', die meer kijkobjecten zijn , dan gebruiksvoorwerpen. in plaats van fuctionaliteit is dan de vormgeving en expressie belangrijk.

 

Vorm en kleur staan centraal. Ik vind het erg leuk om te spelen met vorm, om spannende komposities met vormen te maken. Uitgangspunt is ook vaak een aantal trefwoorden zoals: krachtig, frivool, uitbundig, dynamiek, verrassing, het onverwachte en vrolijkheid. Ik kies vaak voor het kleuren met sinterengobes, het kleiachtige, de matheid van de engobes versterken de vormen.

 

in de serie 'onderwaterwereld', heb ik mij laten inspireren door de ongelofelijke mooie patronen en kleuren van tropische vissen. Deze heb ik vertaald naar decoraties op mijn kom- en vaasobjecten. De objecten heben de Latijnse naam gekregen van de vis die als inspiratiebron diende.

Liesbeth Kamp, keramiek. Deze website is bijgewerkt op 12-03-2024

bottom of page